Kasteel Singraven

 

Dit kasteel dateert van 1415, en heeft een bewogen geschiedenis.

In de loop der eeuwen heeft het vele eigenaren gehad. En al deze eigenaren hebben op dit landgeod geen geluk gekend, dat volgens het bijgeloof van de Rooms-Katholieke bevolking niet te verwonderen is, omdat Singraven een 'zwart' goed is, dat aan de Katholieke kerk behoorde. Het is namelijk ooit eens eigendom geweest van een klooster in Oldenzaal. De laatste familie, die eigenaar was van het landgoed was de familie Laan uit Bloemendaal. De heer J.A. Laan kocht het landgoed in 1915, en stierf vier jaar later. Hij liet Singraven na aan zijn zoon en dochter. De dochter stierf echter drie jaar na haar vader, waarna haar broer einig eigenaar werd. Deze Mr. Willem Frederik Laan bracht de voorgevel in overeenstemming met de architectuur van de toren, waardoor het een imposanter geheel is geworden. In 1959 heeft Laan het huis alsmede het gehele landgoed verkocht aan de Stichting Edwina van Heek voor de symbolische som van fl. 1,-.  In 1966 is Mr. W.F. Laan gestorven.

 

De wanden en vloeren van het huis zijn versierd met mooie tapijten en gobelins. Zeer bezienswaardig zijn voorts de bijzondere serviezen en al het oude bestek.

Deskundige gidsen vertellen boeiend over de geschiedenis en het

 gebruik van het landgoed, en leiden u langs de mooie kunst-, antiek en meubelcollectie, die de laatste eigenaar verzamelde.

 

 

Toegangsprijs voor groepen vanaf 10 personen: € 7,50 p.p. 

Kinderen onder 12 jaar alleen toegang onder begeleiding van volwassene. 

 

www.singraven.nl

 

 

 

fotoboek
random image
random image
random image
foto_bottom.gif