Koetsen

 (zie ook onze website www.koetsverhuurtwente.nl)

 

 

 

Het Twents Huifkarverhuurbedrijf heeft, naast huifkarren en Jan Pleziers, de beschikking over drie chique rijtuigen: Een Victoria, een Vis-à-vis, en een Landauer.

Het zijn replica’s van rijtuigen uit eind 19e eeuw, die destijds veel gebruikt werden op grote landgoederen. Onze rijtuigen zijn i.v.m. de veiligheid en het comfort o.a. voorzien van goed functionerende schijfremmen.

De open rijtuigen zijn alle drie voorzien van neerklapbare kappen om optimaal in te kunnen spelen op tijdens de rit veranderende weersomstandigheden.

Het onderstel bestaat uit een goed verende soepele constructie om tijdens de rit maximaal comfort te hebben.

Om dezelfde reden zijn de rijtuigen uitgerust met grotere wielen, waarbij de voorste wielen iets kleiner zijn, om onder de bok te kunnen doordraaien, en daardoor een kleinere draaicirkel te hebben.

Bovendien lopen de wielen op rubber, om naast het comfort daarvan ook minimaal lawaai te hebben op verharde wegen.

Alle drie rijtuigen hebben een lage instap. Ook zijn ze voorzien van een hoge bok, om beter zicht te hebben over de paarden. Verder lopen ze heel licht, wat weer heel comfortabel is voor de paarden, die de koets moet trekken. De paarden worden steeds gemend door een ervaren koetsier, gekleed in passende kledij, vergezeld door een palfrenier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotoboek
random image
random image
random image
foto_bottom.gif